Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/festivalkontoret.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Huse til alle fugle - Festivalkontoret
Huse til alle fugle - Festivalkontoret
15431
post-template-default,single,single-post,postid-15431,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Huse til alle fugle

Huse til alle fugle

Der findes mange forskellig fugle arter, store som små. Forskellige fugle kræver forskellige kasser eller i hvert fald forskellige hulstørrelser at benytte fuglekassen med. De mindre fugle som blåmejsen eller sumpmejsen kan sagtens bygge rede i fuglekasserne med de store huller men problemet for dem er at de større fugle så også kan komme ind til de mindre fugle og gøre skade på dem når de yngler. Derfor er det vigtigt at man sørger for at observeres hvilke fugle man har i haven så man kan få den rigtige fuglekasse med det rigtig hul. Der findes fuglehuse til mange forskellig fugle så som:

 

  • Mejse
  • Stære
  • Spurve
  • Ugler
  • Tårnfalke

 

Placering

Placeringen af fuglekasserne har også stor værdi især hvis man bor ved Vesterhavet. Da siges det at man gerne skal placere fuglekassen så den har indgangshullet mod øst, da slagregn kan være en rigtig dårlig ting for fugle. Når ungerne er nyudklækkede har de ingen fjer eller dun og er ganske nøgne. Hvis de så får slagregn på sig og rede materialet bliver vådt så har de ikke stor sandsynlighed for at overleve. Og det er jo bestemt ikke meningen med at sætte fuglekasser op.

Fugle

De fleste mennesker slapper af ved lyden af fuglefløjt. Der er noget beroligende ved deres sang. Har du lyst til at få flere fugle rundt om dig og i din have så skal du sætte  fuglehuse op. Green Tools Denmark producerer og forhandler kvalitets fuglehuse her som er lavet af dansk træ som er FSC certificeret. Dansk træ som er selvimprægnerende som lærk og douglasgran. Det vil sige at husene kan holde i mange år også uden at blive behandlet. En gang behandling med træolie vil selvfølgelig forlænge træets holdbarhed og vil også få træet til at beholde sin glød.

Udluftning

Der er naturlig udluftning i fuglekasserne fra Green Tools Denmark. I bunden af kasserne er der i alle fire hjørner lavet en lille ventilationskanal så luften kan cirkulere. Dette er en god løsning hvis fuglehuset kommer til at hænge i direkte sol, for så vil det ikke blive helt så varmt i kassen da luften flyttes rundt og kan komme ud af de ventil huller der også er bagerst i kassen ved taget. Der vil derfor være en fin udluftning uden at fugleungerne vil opleve at få træk  og dermed blive syge. Vi vil jo gerne have så mange fugle til at overleve som overhovedet muligt for jo flere fugle des mere fuglefløjt i haven.